ACTIVITEITEN 2019

NEXT JUMPING GENERATION 2019 - competitie vrij springen 3 en 4 jarige springpaarden - 16 februari 2019

KWPN West-Brabant luidde het nieuwe jaar in met een vrij springwedstrijd bij Wolfshoeve training in Hoogerheide. Deze wedstrijd was open voor 3 en 4 jarige springpaarden. De jury bestond dit jaar uit Henk Frederiks en Daan van Geel. 

​Wist u dat de 1e prijs een dekking is van Ipsthar, de winnaar van de hengstencompetitie vorig en dit jaar en winnaar van de KWPN kampioenschappen klasse M afgelopen zomer. Deze werd gewonnen door Rinus Blom

Maar voor de 2e prijs biedt paardenpraktijk de Postbaan een rontgenfoto sessie van uw paard aan. Stal de Visser uit Woensdrecht was de gelukkige.

De 3e prijs winnaar mag zijn of haar paard laten beslaan door hoefsmid Wouter Dirk de Jong, Deze werd ook gewonnen door Rinus Blom

En dan hebben we ook nog HEMA taart en die ging naar Kim Elsten en Geert Moerings

​Aansluitend was er in de kantine boven nog een gezellig samen zijn en onder het genot van een hapje en een drankje kijken we terug op een mooie avond. Dank aan alle aanwezigen, inzenders, jury leden en fam D'Hoore en van der Horst voor de gastvrijheid en medewerking.

​Klik hier voor de UITSLAG

 

 
Van de Bron naar de Top,

Informatieve en educatieve avond waarin de relatie met het KWPN paard in de KNHS sport uitgelegd wordt. . Contactpersoon is Ingrid Sonneveld


Project 'Hallo buurman'

Vrijdag 10 mei, wat een fantastische avond, wat een super opkomst! We waren te gast bij Stal Rozenven, bij Aniek en Femke de Laat op hun bedrijf dat zij samen met hun ouders runnen. Vorig jaar een grote verbouwing afgerond (de melkkoeien stal werd omgebouwd tot jonge paarden opfok) en altijd bezig met het verbreden en verbeteren van hun bedrijf. Knap!

Aniek en Femke reden een aantal paarden voor, er werden rondleidingen over het bedrijf gegeven en ook werden er enkele veulentjes getoond aan het publiek. Na afloop bleef het nog lang gezellig, DANK voor de gastvrijheid, succes!

 

Hallo buurman (5) was weer een zeer gezellige, inspirerende avond!
We waren gisteravond te gast bij de familie Moerings in Roosendaal.
Na een rondleiding langs de stallen werden Ipsthar en Jesther aan de hand voorgesteld, vervolgens lieten ze een aantal jongere paarden losspringen.
Hun oudste veulens werden tot slot in de binnenbak getoond.
Als slotstuk werd Bardesther gereden in de buitenpiste.
Daarna was het nog lang gezellig onder het genot van een drankje.
Dank aan de vele belangstellenden voor een geslaagde avond!

 

Lokale merrie keuring - Oosteind - 5 juli 2019

We kunnen terugkijken op een goede keuring, goede paarden, goede sfeer, mooi weer.


KWPN Young Dressage Talents 2019

Op 2 November gaan we weer op zoek naar het nieuwe dressuurtalent. In de eerste helft van november wordt deze wedstrijd voor 3- en 4 jarige dressuurpaarden georganiseerd in Manege de Buitenhorst te Oostend. In groepjes van 2 worden de paarden door vakkundige juries beoordeeld. De x hoogst geplaatsten van de 3 jarigen worden uitgenodigd voor de finale en zullen daarin kort door een testruiter worden gereden. De beoordeling onder de eigen ruiter + de beoordeling van de testruiter worden bij elkaar opgeteld en het paard met de meeste punten is het KWPN YDT 2019. Meer info kunt u vinden op KWPN YDT 2019

contactpersoon is Brecht D'Hoore


Ledenvergaderingen Afdelingen

Dinsdag 19 november hadden we in de kantine PSC Ons Genoegen, onze jaarlijke najaarsvergadering met aansluitend gastspreker dhr Willie Wijnen, KWPN fokker van het jaar 2019 - dressuurpaarden maar ook fokker van het best springende paard Explosion W met als gespreksleider Johan Wilmink

We danken alle aanwezigen voor hun bezoek en inbreng, het was een interessante, zeer interactieve vergadering. Uiteraard danken wij de mensen van psv Ons Genoegen voor hun gastvrijheid en medewerking!

notulen ALV november 2018

contactpersoon Judith van Kalmthout


IBOP

Op 17 december was er gelegenheid om bij de Familie Jespers in Oosteind uw paard deel te laten nemen aan de IBOP. Opgave via kwpn.nl

 

ACTIVITEITEN 2018

Competitie vrij springen 3 jarige springpaarden - 6 maart 2018

KWPN west-Brabant organiseert vrij springwedstrijd bij Wolfshoeve training in Woensdrecht. Deze wedstrijd is voor 3 jarige springpaarden. De jury bestaat dit jaar uit Boudewijn Schepers en Mark van Dijck. Aanvang 19.30uur. Opgeven kan via E-mail info@kwpn-westbrabant.nl, graag voor 1 maart as.

Marc Van Dijck is een begrip in de Belgische springwereld.
Hij maakte jarenlang deel uit van het nationale springteam en won zo onder andere de landenwedstrijd van Aken en Dublin, nam deel aan meerdere wereldbekerfinales en een EK.Momenteel is hij nog steeds bekend als hengstenhouder en worden op zijn Stal Nieuwenhof paarden opgeleid tot het hoogste niveau

Boudewijn Schepers was jarenlang voorzitter van de hengstenkeuringscommissie van het BWP.
Onder zijn leiding groeide het BWP uit tot één van de beste springpaardenstamboeken ter wereld en werden vele internationale springverervers al op jonge leeftijd gewaardeerd en goedgekeurd

Van alle deelnemende paarden zijn foto's gemaakt door DigiShots. U kunt de foto's vinden op www.oypo.nl/digishots en kies dan de datum 6 maart 2018

STARTLIJST - uitslag


 
Van de Bron naar de Top, vrijdag 11 mei 2018 - CH Halsteren

Informatieve en educatieve avond waarin de relatie met het KWPN paard in de KNHS sport uitgelegd wordt. Deze namiddag bijeenkomst zal mee tellen voor licentiepunten voor springjuryleden en instructeurs. Contactpersoon is Ingrid Sonneveld


 
Project 'Hallo buurman'

KWPN afdeling west brabant is een vereniging waar ruim 500 fokkers lid zijn. Van die 500 leden zijn er een groot aantal die zeker het bezoeken waard zijn. Daarom zal een 5 tot 6 keer per jaar een fokkersavond worden georganiseerd waarbij alle leden van harte welkom zijn. In de winterperiode zal de nadruk liggen op sportstallen, in de zomerperiode op fokkers.

Doel van deze bijeenkomsten zal zijn

 • kennismaken met elkaar fokkers/gebruikers
 • uitleg geven over de eigen fokkerij
 • korte rondleiding
 • netwerken
 • gezelligheid

contactpersoon is Marie-Louise Moerings

HB 1
Woensdag 2 mei ging HALLO BUURMAN van start. We waren te gast op Stal Belvedere in Hoeven, bij Karin Nijvelt en Twan van Woensel. Op deze professionele dressuurstal worden paarden opgeleid t/m de Grand Prix. Er staan meerdere jaarlingen en 2 jarige paarden in opfok. Paarden zadelmak maken en evt daarna uitbrengen op wedstrijden is mogelijk. Karin begeleidt ook meerdere dresssuurcombinaties op wedstrijden. Voor de fokkerij en opfok is veel aandacht door Twan en Karen.

Rond 19.30uur waren de meeste van de ruim 30 deelnemers aanwezig en na een bakje koffie/thee en vers gebakken koekjes werd een korte introductie gedaan. De ontvangst was allerhartelijkst. Alle deelnemers kregen een naamsticker op de borst omdat we willen dat we elkaar leren kennen om van elkaar te kunnen leren.
De rondleiding werd gestart bij de jongste paarden op het bedrijf om uiteindelijk bij de GP paarden te eindigen. Aansluitend reed Karin de hengst Elysias aan ons voor en was er ruimte voor vragen en discussie. Er onstond een mooie interactie tussen de deelnemers en Karin en Twan. Daarna was er nog veel gezelligheid. Bedankt Twan en Karin voor de gastvrijheid en jullie geweldige bijdrage.

Over enkele weken is er HB 2 op een stal waar meer de nadruk ligt op de springpaarden fokkerij en/of opleiding.

HB 2 vond plaats op woensdag 13 juni, aanvang 19.30uur bij stal de Roover in Strijbeek

Onze complimenten! 
In het kader van HALLO BUURMAN hadden jullie onwijs goed je best gedaan om er voor de fokkers en belangstellenden van KWPN West Brabant een hele mooie avond van te maken!

Bedankt voor jullie gastvrijheid, bedankt voor jullie bijdrage!!

Fam de Roover had hun bedrijf open gesteld voor vele bezoekers. Na een warm welkom met koffie en cake volgde er een rondleiding; aansluitend werden enkele merries met veulen in de wei voor gesteld. Daarna werd in de binnenbak een aantal paarden getoond en werd er los gesprongen. Alles werd onder titeld door Hans de Roover, waarom hij deze keuze had gemaakt, waarom hij dat goed vond en wat hij vond dat kwaliteiten zijn.

 


HB 3 vond plaats op woensdag 14 november bij de VDP stables aan de Mariabaan 12 in Wouwse Plantage.

Op woensdagavond 14 november vond de 3e Hallo buurman plaats. We waren te gast bij VDP Stables in Wouwse Plantage. De familie van de Poel is geen onbekende bij het KWPN maar wel in West Brabant. Mei 2018 hebben ze Zuid Holland verlaten en in West Brabant hun stal doorgezet. Een mooie gelegenheid om wederzijds kennis te maken. Familie van de Poel had hun uiterste best gedaan om een gezellige avond te verzorgen

VDP stables opereert vanuit Wouwse Plantage. Ze fokken vnl springpaarden, leiden ze op voor sport en verkoop. Ze doen dit met eigen fokkerij producten maar ook met paarden van en voor derden. Tevens maken ze jonge paarden zadelmak. 

Wij danken VDP stables heel hartelijk voor hun gastvrijheid, alle inspanningen, inzet, moeite en gezelligheid. 
Een grote groep aanwezigen heeft kunnen zien hoe jullie dit bedrijf hebben aangepakt en opgeknapt. Bedankt voor t voorbrengen, rondleiden, voorrijden en los springen van jullie paarden. 
Welkom in west Brabant

 

 
KWPN Young Dressage Talents 2018

In November gingen we weer op zoek naar het nieuwe dressuurtalent. In de eerste helft van november wordt deze wedstrijd voor 3- en 4 jarige dressuurpaarden georganiseerd in Manege de Buitenhorst te Oostend. In groepjes van 2 worden de paarden door vakkundige juries beoordeeld. De x hoogst geplaatsten van de 3 jarigen worden uitgenodigd voor de finale en zullen daarin kort door een testruiter worden gereden. De beoordeling onder de eigen ruiter + de beoordeling van de testruiter worden bij elkaar opgeteld en het paard met de meeste punten is het KWPN YDT 2018.

contactpersoon is Brecht D'Hoore


Ledenvergaderingen Afdelingen
Ook dit najaar wordt door alle afdelingen een Ledenvergadering georganiseerd.
Het bestuur van de afdelingen nodigt al haar leden uit om de vergadering van zijn/haar afdeling bij te wonen. Ook niet-leden worden uitgenodigd om de lezingen/presentaties vanaf ± 21.00 uur bij te wonen. Gratis toegang


Datum:            5 november 2018
Tijdstip:          20.00 uur
Locatie:           Wolfshoeve Training, Kooiweg 28, Hoogerheide
AGENDA

 1. Opening
 2. Notulen najaarsvergadering d.d. 15 november 2017*
 3. Ingekomen stukken en mededelingen
 4. Financieel verslag afdeling 2017/2018*
 5. Evaluatie keuringsseizoen 2018 door de regio-inspecteur(s)
 6. Verslag fokkerijraadslid
 7. Activiteiten afd. WBR 2018-2019
 8. Rondvraag
 9. Sluiting

*     De concept notulen, financiële verslagen van de afdelingen liggen tenminste een half uur  voor aanvang van de vergadering ter inzage.
**  Bij bestuursverkiezingen zijn de daarop betrekking hebbende artikelen van het Huishoudelijk Reglement  Afdelingen KWPN Noord-Brabant en van de Statuten en het Algemeen Reglement  van het KWPN zijn op de benoemingen van toepassing.

Lezing/presentatie:
Aansluitend aan de vergadering zal door Dr. Patrick Brogan van Equiception een lezing worden gegeven met als onderwerp: Vruchtbaarheidsbehandeling, Embryotransplantatie, ICSI.

contactpersoon Judith van Kalmthout

 

IBOP - december 2018

Op dinsdag 18 en woensdag 19 december is er gelegenheid om uw paard aan te bieden voor IBOP in Oosteind

Inschrijven en meer info vindt u hier

 

ACTIVITEITEN 2017

4 maart bus reis naar REINI TEWIS

Met een gezellig groepje mensen is een bezoek gebracht aan de hengstenshow bij Reini Tewis. Dank voor de belangstelling.

21 maart IBOP in Oosteind

Everdale-dochters scoren op IBOP Oosteind

Met maar liefst drie dochters die boven de 80 punten scoorden op de IBOP in Oosteind liet Everdale zijn visitekaartje achter. Met 84 punten was Icacia-Peternella bovendien de topscoorder van de dag. In de springrichting was Heureuse (v. Dakar VDL) met 78 punten de best presterende merrie. Het jurycorps, bestaande uit Ine van Deurzen en Bart Bax, kreeg een kwaliteitsvolle groep in de dressuurrichting te beoordelen. Van de dertien aangeboden merries, slaagde er slechts een niet voor haar test.

Negen voor houding en balans

Icacia-Peternella, gefokt door J. Boele de Haan en in eigendom van Van Olst Horses, scoorde op geen enkel onderdeel lager dan een acht. Voor de draf, galop, rijdbaarheid en aanleg kon de jury een 8,5 kwijt. Voor houding en balans noteerde de Everdale-dochter een negen. Door dit sterke optreden ontving de merrie na afloop het keur-predikaat.

Een andere Everdale-dochter die positief opviel was Jarina des Vallees (v. Everdale), gefokt door H.B.G. Holleman-Hilderink en in eigendom van Van Olst Horses. Met een negen voor de galop en een 8.5 voor de draf en rijdbaarheid kwam haar score uit op 81,5 punten.

De laatste merrie waarmee Van Olst Horses goed mee voor de dag kwam was Just Me (v. Everdale), die gefokt werd door H. van de Bogaard. Met 81 punten liet ook deze Everdale-nakomeling haar kwaliteiten zien. Met haar galop, houding en rijdbaarheid kon zij de jury het meest bekoren. Daar noteerde de merrie een 8,5 voor.

Een andere Everdale-dochter die positief opviel was Jarina des Vallees (v. Everdale), gefokt door H.B.G. Holleman-Hilderink en in eigendom van Van Olst Horses. Met een negen voor de galop en een 8.5 voor de draf en rijdbaarheid kwam haar score uit op 81,5 punten.

Springen

De springmerries werden beoordeeld door Arnold Kootstra en Ine van Deurzen. Van de tien paarden die de baan betraden, sprongen er zeven naar een score van 75 punten of meer. Dakar VDL-nakomeling Heureuse (uit La Rochelle P v. Guidam), gefokt door J. Moerings en in eigendom van M.P. Deurloo en G.J.A. Moerings, liet daarvan de beste indruk achter. Met een negen voor haar instelling en achten voor de reflexen en aanleg slaagde de merrie met 78 punten ruimschoots voor haar verrichting.

 

29 maart Competitie vrijspringen

Op woensdagavond 29 maart 2017 werd door de KWPN Afdeling West-Brabant een wedstrijd voor 3-jarige springtalenten georganiseerd. Locatie: Stal de Roover

Juryleden waren Piet Raijmakers Sr. en Eddy Vlemminckx

De competitie werd gewonnen door

27 juni Stamboekkeuring in Oosteind

Najaarsvergadering.

Datum: 15 november 2017
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: kantine stal Rozenven, Nederheide 9a te Schijf

Er was een goede opkomst. Door dhr Hoefs werd er een toelichting gegeven op het afgelopen keuringsseizoen. Hr van Venrooij deed ook een verslag vanuit de fokkerij raad.

Daarna is afscheid genomen van de scheidende bestuursleden, tw Christel de Roover, Bas van Opstal en Cor Kuin. Zij zullen vervangen gaan worden door de volgende personen die na goedkeuring van de vergadering zich kort hebben voorgesteld. De nieuwe bestuursleden zijn Brecht d'Hoore, Marie Louise Moerings en Ingrid Sonneveld. Manon Smallegange heeft te kennen gegeven ook te willen stoppen na 20 jaar een bestuursfunctie te hebben vervuld. Vanwege haar ziek zijn/afwezigheid zal op een later moment afscheid genomen worden.

  Lezing/presentatie/discussie:
  Aansluitend aan de vergadering zal Leunus van Lieren, Fokker van het Jaar 2017 in de dressuurrichting, tekst en uitleg geven over de fokkerij van Stal Hexagon te Schore.
  Ook zal hij een kijkje in de keuken van de training van zijn fokprodukten geven.
  Heel veel paarden uit zijn fokkerij zijn opgeleid tot Grand Prix niveau.

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn.

19 en 20 december, IBOP te Oosteind
Dinsdag 19 december is er in de ochtend IBOP springpaarden; rond het middaguur zijn de dressuurpaarden aan de beurt en op woensdagochtend wederom dressuurpaarden. Aanvangstijd op dinsdag 8.30uur.

startlijsten staan bij KWPN op internet.

ACTIVITEITEN 2016

KWPN Young Dressage Talent 2016 Vrijdag 4 november 2016 manege Buitenhorst te Oosteind.
     

LEDENVERGADERING EN LEZING

Het bestuur van de afdeling West Brabant nodigt haar leden uit voor de najaarsvergadering op woensdag 9 november aanstaande bij Manege Nieuw Keijtenburg, Keijtenburgsestraat 6, Rucphen, aanvang 20.00 u.

Agenda:

1.  Opening
2.  Ingekomen stukken
3.  Notulen 2015
4.  Financieel verslag 2015, voorlopig verslag 2016
5.  Korte evaluatie 2016
6.  Activiteiten 2017
7.  Verslag ledenraad
8.  Verslag keuringsseizoen 2016
9.  Verslag fokkerijraad
10. Bestuursverkiezingen:
Aftredend en herkiesbaar: mw. Manon Smallegange en Jeroen Raats
Aftredend en niet herkiesbaar: Cor Kuin en Frank Kommers
Voorgesteld worden Johan Wilmink en Bas van Opstal als toetredende bestuursleden.
11.Rondvraag

De notulen en het financieel verslag 2015 zullen 30 min. voor aanvang vergadering voor iedereen ter inzage liggen.

Lezing door Jacques Verkerk
Aansluitend aan de vergadering zal de heer Jacques Verkerk komen vertellen over:
- De oorspronkelijke opbouw van de bloedlijnen zoals die in het huidige paardenbestand van het KWPN vertegenwoordigd zijn.
- Een uiteenzetting geven van sites waarop binnenlandse en vooral ook buitenlandse sportresultaten van paarden te vinden zijn

     
IBOP 10 november 2016  
     

VAN DE BRON NAAR DE TOP

Op donderdag 14 april organiseerde het KWPN West Brabant in nauwe samenwerking met KNHS Kring west brabant een instructie/info avond bij Manege Reigershof in Oud Gastel.

De instructeurs waren hh Loeffen en Steeghs.

Er werd gezocht naar kwaliteiten van een springpaard in het exterieur en de relatie met verwanten. Exterieur, rijdbaarheid, vermogen enz worden toegelicht en ter discussie gesteld.

Het was een zeer geslaagde avond; dank aan de manege Reigershof, hh Loeffen en Steeghs, medewerkers, deelnemers en natuurlijk het publiek!

     

Oefenavond vrij bewegen / vrij springen

Op 8 JUNI is er bij de familie Moerings te Roosendaal gelegenheid om uw paard te laten oefenen/vrij bewegen/vrij springen ter voorbereiding op de lokale stamboekkeuring. Aanvang 19.30uur, graag opgave via info@kwpn-westbrabant.nl. onder vermelding van spring/dressuurpaard, leeftijd, geslacht, eigenaar.

     

Lokale stamboekkeuring


De afdeling organiseerde op 21 JUNI de lokale keuring voor de KWPN afdeling West Brabant. Dit jaar in Oosteind. Kijk voor meer informatie onder Keuring lokale stamboekkeuring

     
     

Centrale keuring

Regio Noord Brabant en PAVO cup regio Brabant werden dit jaar op 9 juli georganiseerd in Schaijk.

     

Competitie losspringen 3 jarige paarden
30 maart 2016 werd de wedstrijd voor 3 jarige springtalenten georganiseerd. De beoordeling was in handen van dhr R Tewis. Er was een mooie opkomst en goede deelname. dank aan de aanwezigen en inzenders.

     

ACTIVITEITEN 2015

Blom Hengstencompetitie Springen en Isah Hengstencompetitie Dressuur 2015/2016
DINSDAG 15 DECEMBER 2015Locatie: PSC den Goubergh,Oude Ettensebaan 6 in Roosendaal


IBOP
Dinsdag 10 november, Manege Nieuw Keijtenburg te Rucphen, aan de Keijtenburgstraat 6

LEDENVERGADERING EN LEZING NIEUWE VOORTPLANTINGSTECHNIEK BIJ PAARDEN.
Het bestuur van de afdeling West Brabant nodigt haar leden uit voor de najaarsvergadering op dinsdag 10 november aanstaande bij Manege Nieuw Keijtenburg te Rucphen, aan de Keijtenburgstraat 6, aanvang 19.30 uur.

Agenda:
· Opening
· Ingekomen stukken
· Notulen 2014
· Financieel verslag 2014, voorlopig verslag 2015 en begroting 2016
· Korte evaluatie 2015
· Activiteiten 2016
· Verslag ledenraad
· Verslag keuringsseizoen 2015
· Verslag fokkerijraad
· Bestuursverkiezingen: Miranda Snepvangers, aftredend en niet herkiesbaar en Ary Drooger toetredend bestuurslid.
· Rondvraag

De notulen en het financieel verslag 2014 zullen 30 min. voor aanvang vergadering voor iedereen ter inzage liggen.

Aansluitend aan de vergadering zullen om 20.30u de heren J. Oude Wesselink en A. Claes van de Universiteit Utrecht afdeling Voortplanting Paarden uitleg geven over de nieuwe voortplantingstechniek OPU/ICSI bij paarden. (Klik HIER voor meer informatie over het onderwerp voorplanting op de site van de Universiteit Utrecht)

OPU (Ovum pick up) is een techniek waarbij follikels (op de eierstokken) worden aangeprikt en leeggezogen om eicellen te verzamelen. Deze eicellen worden daarna onder speciale omstandigheden in het laboratorium gerijpt.
ICSI (Intracytoplasmatische sperma injectie) is een techniek waarbij slechts 1 spermacel in 1 gerijpte eicel wordt geïnjecteerd. Na te zijn ingevroren, kan een op deze manier verkregen embryo op elk moment in een draagmoeder worden overgezet.

Deze nieuwe methode biedt vele voordelen voor b.v. sportmerries en oudere fokmerries.

Wij nodigen u allen uit deze zeer interessante lezing van de heren Claes en Oude Wesselink bij te wonen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van nieuwe technieken en toepassingen in de fokkerij. Ook leden andere afdelingen en niet leden zijn van harte welkom voor deze lezing.

Competitie losspringen 3 jarige paarden Woensdagavond 15 april 2015, aanvang 19:30u
Dit jaar werd de competitie gehouden bij Stal de Graaf, Hoge Vaartkant 122, 4873 LL Etten Leur. De overwinning ging naar Heureuse, dochter van Dakar VDL * Guidam, gefokt door en in eigendom van Geert Moerings uit Roosendaal.

 1. 1e prijs Heureuse, merrie Dakar VDL * Guidam
 2. 2e prijs Havanna, merrie, Inshallah de muze * Clinton
 3. 3e prijs Hardesther, merrie, Kannan * CardentoOefenavond vrij bewegen / vrij springen
Op 1 juli is er bij de familie Moerings te Roosendaal gelegenheid om uw paard te laten oefenen/vrij bewegen/vrij springen ter voorbereiding op de lokale stamboekkeuring. Aanvang 19.30uur, graag opgave via info@kwpn-westbrabant.nl. onder vermelding van spring/dressuurpaard, leeftijd, geslacht, eigenaar.

Lokale stamboekkeuring
De afdeling organiseert op xxde lokale keuring voor de KWPN afdeling West Brabant op PSC den Goubergh in Roosendaal. Kijk voor meer informatie onder Keuring lokale stamboekkeuring

Centrale keuring
Regio Noord Brabant en PAVO cup regio Brabant worden dit jaar op xxxx georganiseerd in Schaijk.

KWPN Young Dressage Talent 2015

 

ACTIVITEITEN 2014

Jaarvergadering
Het bestuur van de afdeling West Brabant nodigt haar leden uit voor de najaarsvergadering op woensdag 3 december aanstaande bij Café-Zalen Donkenhof, aan de Roosendaalsestraat 61 te Wouw, aanvang 20.00 uur.

Agenda:

De notulen en het financieel verslag 2013 zullen 30 min. voor aanvang vergadering voor iedereen ter inzage liggen.

Aansluitend aan de vergadering zal Anne Wiep Mosterd van het KWPN uitleg komen geven over het gebruik van ‘MIJN KWPN’ het self service portaal voor KWPN-leden waar u allerlei informatie kunt vinden over uw paard of fokproduct.

KWPN/KNHS hengstencompetitie
Noteer alvast in uw agenda 16 december as in PSC den Goubergh


IBOP
Op dinsdag 11 maart 2014 is er gelegenheid om uw paard aan te bieden voor het afleggen van een IBOP proef op PSC den Goubergh te Roosendaal. Klik hier om in te schrijven. Wat is een IBOP? Lees hierover alles op de KWPN website.

Algemene ledenvergadering REGIO
Op maandag 24 maart wordt de algemene ledenvergadering van de regio Noord Brabant gehouden in Berkel-Enschot. Voor meer info klik hier.

Competitie losspringen 3 jarige paarden Woensdagavond 9 april 2014, aanvang 19:30u
Dit jaar werd de competitie gehouden bij Stal de Graaf, Hoge Vaartkant 122, 4873 LL  Etten Leur. Klik hier voor de uitslag.


Oefenavond vrij bewegen / vrij springen
Op DONDERDAG 5 JUNI is er bij de familie Moerings te Roosendaal gelegenheid om uw paard te laten oefenen/vrij bewegen/vrij springen ter voorbereiding op de lokale stamboekkeuring. Aanvang 19.30uur, graag opgave via info@kwpn-westbrabant.nl. onder vermelding van spring/dressuurpaard, leeftijd, geslacht, eigenaar.

Lokale stamboekkeuring
De afdeling organiseert op donderdag 12 juni 2014 de lokale keuring voor de KWPN afdeling West Brabant op PSC den Goubergh in Roosendaal. Kijk voor meer informatie onder Keuring lokale stamboekkeuring

Excursie
Centrale keuring
Regio Noord Brabant en PAVO cup regio Brabant worden dit jaar op 28 juni georganiseerd in Schaijk.

KWPN Young Dressage Talent 2014
13 september 2014 in PSC den Goubergh

IBOP
Dinsdag 14 oktober bij Manege de Griendsteeg te Prinsenbeek

ACTIVITEITEN 2013

IBOP
Op dinsdag 12 maart 2013 was er gelegenheid om uw paard aan te bieden voor het afleggen van een IBOP proef op PSC den Goubergh te Roosendaal.

Competitie losspringen 3 jarige paarden
Op 27 maart is in Oosteind op de manege de Buitenhorst de competitie voor 3 jarige springpaarden georganiseerd. Klik hier voor de uitslag. De 3 jarige vrij springen competitie is gewonnen door Blom's Kasper vd Bisschop (Nabab de Reve x Lys de Darmen) van Rinus BLom. Deze hengst sprong heel constant en met een goede techniek. Een tweede plaats was er voor de veel vermogende springende ruin Fasther (Vigo d'Arsouilles x Farmer) van Geert moerings. Op de derde plaats kwam De Paardenplaza's Delila Pia (Diamont Z x Crown Z) van J. de Groot en fam de graaf. In de finale was bij deze merrie het kaarsje uit en kon ze niet meer laten zien wat ze de eerste ronde in huis had.

Oefenavond vrij bewegen / vrij springen
Op maandag 3 juni biedt KWPN West Brabant u de gelegenheid om met uw paard voor te bereiden op de stamboekkeuring. U bent welkom bij de familie Moerings, Spiekestraat 26 in Roosendaal. Aanvang 19.30uur. Kosten x euro per paard. Graag opgeven via info@kwpn-westbrabant.nl

Lokale stamboekkeuring
De afdeling organiseert op dinsdag 11 juni 2013 de lokale keuring voor de KWPN afdeling West Brabant op PSC den Goubergh in Roosendaal. Kijk voor meer informatie onder Keuring

Excursie
Op 27 juni as willen we weer samen met KWPN afdeling Midden-Brabant-Zuid op excursie gaan. Net als vorig jaar zullen we weer gaan kijken op het CHIO Aken We vertrekken vanaf de Wouwse Tol rond 06.30 uur en zullen weer rond 00.30 uur hier terug zijn. De kosten voor de bus zullen ongeveer € 20.00 bedragen Kaartjes voor de dressuur en/of springen zijn nog niet bekend en wordt na opgave door gegeven

Indien je interesse heb geef je dan z.s.m. op via info@kwpn-westbrabant.nl zodat de kaarten besteld kunnen worden!
geef hierbij duidelijk je naam, aantal personen, dressuur en/of spring kaartjes en je email adres!

Centrale keuring
Regio Noord Brabant en PAVO cup regio Brabant worden dit jaar op 29 juni georganiseerd op de terreinen van Fam de Leistert in Veghel.

KWPN Young Dressage Talent 2013
In navolging van vorig jaar gaan we ook dit jaar op zoek naar HET jonge dressuurtalent op 21 september .

IBOP
Op dinsdag 15 oktober is er gelegenheid om uw paard een IBOP proef te laten afleggen op PSC den Goubergh. Inschrijven alleen mogelijk via KWPN.nl.

Workshopavond & jaarvergadering - 19 november
Dit jaar heeft het afdelingsbestuur besloten om de jaarvergadering EN de workshop avond te combineren. Om 19.30uur begint de vergadering en aansluitend is de workshop gepland. Op PSC den Goubergh organiseert KWPN West Brabant interessante workshops. Een 4 tal onderwerpen zal specifiek worden toegelicht door specialisten. Datum volgt zeer binnenkort net als de onderwerpen.

Het bestuur van de afdeling West Brabant nodigt haar leden uit voor de najaarsvergadering op dinsdag 19 november aanstaande bij Paardensportcentrum Den Goubergh, aan de Oude Ettensebaan 36 te Roosendaal, aanvang 19.30 uur.
We willen deze vergadering heel kort houden dus graag tijdig aanwezig
Zodat we om 20.30 uur van start kunnen gaan met de workshops.
Agenda:

De notulen en het financieel verslag 2012 zullen 30 min. voor aanvang vergadering voor iedereen ter inzage liggen.
Aansluitend aan de vergadering willen we de workshop avond voor KPWN leden en niet leden organiseren.
Wij hebben 3 interessante onderwerpen gevonden en hopen op een grote opkomst.

Workshop 1 Sportblessures bij paarden
Workshop 2 Leer zelf je paard lineair scoren
Workshop 3 Plaagdier preventie in en rond de stal

Men dient zich voor deze workshops vooraf aan te melden via info@kwpn-westbrabant.nl 
Neem gerust uw partner, vriend(in), of buurman/vrouw mee en laat ze ook kennis maken KWPN West-Brabant.

KWPN/KNHS hengstencompetitie
Op 17 december werdtin PSC den Goubergh de KWPN/KNHS Hengstencompetitie georganiseerd.

uitslag dressuur - uitslag springen

 

ACTIVITEITEN 2012

Competitie vrijspringen voor 3-jarige paarden
Ook dit jaar organiseerde de KWPN afdeling West Brabant evenals voorgaande jaren een competitie vrijspringen voor 3-jarige paarden. Dit jaar vond de competitie plaats bij Manege Buitenhorst van de familie Jespers in Oosteind op woensdag 28 maart De paarden werden beoordeeld door Kyra Swelheim, KWPN jurylid en internationaal springamazone. Uitslag

Algemene ledenvergadering regio Noord Brabant vond plaats op maandag 16 april 2012.

Excursie
Donderdag 5 juli organiseerde de afdeling West Brabant wederom de jaarlijkse excursie. Dit jaar brachten we een bezoek aan het CHIO Aken.

Oefen-vrijspringen 
woensdagavond 30 mei was er gelegenheid om bij de familie Moerings in Roosendaal uw paard voor te bereiden op deelname aan de lokale keuring of om een keer losspringen te oefenen. Met medewerking van ervaren mensen wordt uw paard dan begeleid bij het vrij bewegen e/o los springen.

Lokale keuring afdeling West Brabant
De afdeling organiseerde op 13 juni 2012 de lokale keuring voor de KWPN afdeling West Brabant op PSC den Goubergh in Roosendaal. Kijk voor meer informatie onder Keuring en hier voor de uitslag

Centrale keuring Regio Noord Brabant
De Regio organiseerde zaterdag 30 juni de centrale keuring voor de Regio Brabant. 

Veulenveiling Brabant
Voor de 11e maal organiseerde de Stichting KWPN Veulenverkoop Brabant op donderdag 13 september 2012 een veulenveiling.

Young Dressage Talent
Wie heeft een jong dressuur talent? Op zaterdag 22 september gingen wij in PSC den Goubergh te Roosendaal hiernaar op zoek. De drie- en vierjarige paarden werden onder het zadel voorgesteld in stap, draf en galop vergelijkbaar met de PAVO-formule. De paarden werden beoordeeld op exterieur, stap, draf, galop, gedragenheid, elasticiteit en algemene indruk. Volg ons via:

IBOP oefenavond
Geen doorgang

 

IBOP proef

Op 16 oktober 2012 was er gelegenheid om in PSC den Goubergh deel te nemen aan de IBOP proeven. Klik hier voor de uitslag.

Najaarsvergadering
Op Maandag 26 november 2012 vond de najaarsledenvergadering weer plaats. Aanvang 20.00uur. Locatie: PSC den Goubergh, Oude Ettensebaan 36 te Roosendaal.

Aansluitend aan de vergadering heeft de heer Arnold Kootstra, Inspecteur Springen regio Brabant, de presentatie “Van veulen tot sportpaard” gehouden. Aan de hand van dia's en met enkele paarden heeft hij een toelichting gegeven op de eigenschappen van een 'goed springpaard'.

KWPN Hengstencompetitie 2012
Op woensdag 19 december werd in PSC den Goubergh de KWPN/KNHS hengstencompetitie verreden.
De uitslagen dressuur klasse L - klasse M - klasse Z en de uitslagen springen klasse L - klasse M - klasse Z.

Michel Hendrix met Bustique, winnaar 6 jarige springpaarden
Kristian Houwen met Cidane, winnaar 5 jarige springpaarden
Tom Brinkman met Den Ham Blue; winnaar 4 jarige springpaarden
Emmelie Scholtens met Charmeur, winnaar 5 jarige dressuurpaarden.
Eva Moller met Bordeaux, winnaar 6 jarige dressuurpaarden
Emmelie Scholtens met Desperado, winnaar 4 jarige dressuurpaarden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVITEITEN 2011

Competitie vrijspringen voor 3-jarige paarden

Een competitie voor 3-jarige paarden waarbij de paarden werden beoordeeld door Arnold Kootstra en Marc van Dijck. Locatie Stal de Roover in Strijbeek, aanvang 19.30uur, Onder de aanwezigen werd een dekking verloot van de hengst VDL Eurocommerce Zagreb en de gelukkige is de heer Hans Schipper. Klik hier voor de uitslag

FOKKERIJ WORKSHOP 21 april in PSC den Goubergh, aanvang 19.00uur
Tijdens deze avond werden er 5 onderwerpen van de Sportpaardenfokkerij nader belicht met medewerking van deskundigen.

- Keurings klaarmaken m.m.v. Paul van Rijswijk
- Gynaecologie m.m.v. Paardenpraktijk West Brabant
- Beoordeling springpaard m.m.v. gerenommeerde springruiters Geert Moerings en Tanja Kommers
- Beoordeling dressuurpaard m.m.v. Tim Coomans
- Regelgeving, predicaten, uitleg lineair scoren binnen het KWPN m.m.v. Johan Wilmink

Deze avond vond plaats op verschillende locaties op het terrein van PSC den Goubergh.

aandacht bij de uitleg over springpaardenen over voortplanting en drachtigheid
Tim Coomans geeft toelichting over het dressuurpaarden Johan Wilmink legt de lineaire score en predikaten uit.

Algemene ledenvergadering regio Noord Brabant
Op 12 mei was de algemene vergadering in de Druiventros in Berkel Enschot. Aanvang 20.00uur.

Op 14 april houdt de regio Noord Brabant zijn algemene ledenvergadering in 'de Druiventros' in Berkel-Enschot, aanvang 20.00uur De vergadering zal plaatsvinden op een later tijdstip ivm het overlijden van Maarten van den Bosch. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, familieleden en vrienden.

Oefen-vrijspringen 
De afdeling biedt haar leden de mogelijkheid om voor de keuring het vrijspringen te oefenen met hun paarden. Dit is op 15 juni bij fam Moerings in Roosendaal. Opgave bij Manon Smallegange via info@kwpn-westbrabant.nl.

Veulenkeuring
Op zondag 26 juni wordt er een veulenveiling georganiseerd op de terreinen van Hoeve de Grient in Etten Leur.

Lokale keuring afdeling West Brabant
De afdeling organiseert op 29 juni 2011 de lokale keuring voor de KWPN afdeling West Brabant. Kijk voor meer informatie onder Keuring.

Centrale keuring Regio Noord Brabant
De Regio organiseert zaterdag 16 juli de centrale keuring voor de Regio Brabant. Kijk hier voor meer informatie.

Sportpaardengala
Dit gaat gehouden worden op zaterdag 10 september bij PSC Den Goubergh in Roosendaal. 3,4 en 5 jarige dressuurpaarden starten.

Veulenveiling Brabant
Voor de 11e maal organiseerde de Stichting KWPN Veulenverkoop Brabant 27 augustus een veulenveiling. Kijk voor meer informatie onder  Veulenveiling.

 

Excursie
24 september organiseert de afdeling West Brabant wederom de jaarlijkse excursie. Dit jaar brengen we een bezoek aan de IPS Horse group in Weelde en het WK jonge springpaarden in Lanaken. We vertrekken s morgens om ....u. bij Wegrestaurant De Wouwse Tol en verwachten tegen .......uur weer terug te zijn bij de Wouwse Tol.

IBOP oefenavond
geen doorgang ivm onvoldoende belangstelling.

 

 

IBOP proef

Op 20 oktober worden de IBOP proeven gereden; klik hier voor de uitslagen.
Resp Bikita en Delly; de IBOP toppers van Roosendaal.

 

KWPN Hengstencompetitie 2011
Op PSC den Goubergh werd tijdens de Christmas Jumping de hengstencompetitie verreden. In de middag werden de dressuurrubrieken onder zeer goede belangstelling afgewerkt. Bij de 6 jaar en oudere hengsten was Apache de winnaar. Bij de 5 jarige ging de overwinning naar Bon Bravour. De 6 jarige werd gewonnen door President's jack sparrow. Rond de klok van 17.00uur kwamen de springhengsten in de baan. Arik was de winnaar van de klasse Z en ZZ. Deze zoon van Vancouver was dubbel nul. In de klasse M was de Silverstone zoon Bugatti VDL de winnaar, eveneens met 2 foutloze omlopen.

UITSLAG KLASSE ZZ ZWAAR - ZZ LICHT EN Z DRESSUUR - UITSLAG KLASSE M DRESSUUR - UITSLAG KLASSE L DRESSUUR - UITSLAG KLASSE Z & ZZ SPRINGEN - UITSLAG KLASSE M SPRINGEN - SPRINGEN KLASSE L

Najaarsvergadering
Op MAANDAG 19 DECEMBER vindt de najaarsledenvergadering weer plaats.
Locatie: de Commerce, Markt 5 in Kruisland
zaal open: 19.30 uur; aanvang 20.00uur


ACTIVITEITEN 2010

 

Competitie vrijspringen voor 3-jarige paarden

woensdag 10 maart organiseerde de afdeling, evenals vorig jaar in samenwerking met Stal de Roover in Strijbeek, een competitie vrijspringen. Dit jaar alleen voor 3-jarige paarden. Locatie was Stal de Roover te Strijbeek en de paarden werden beoordeeld door Springruiter Henk van de Broek. zie hier voor de uitslag.

 

Algemene ledenvergadering regio Noord Brabant

Op 25 maart hield de regio Noord Brabant tijdens Indoor Brabant zijn algemene ledenvergadering in De Brabanthallen te Den Bosch.

 

Excursie
Zaterdag 17 april organiseerde de afdeling West Brabant wederom de jaarlijkse excursie. Dit jaar brachten we een bezoek aan Stoeterij Duyselshof te Hoogeloon en de Springstal van Jos Lansink in Meeuwen (Belgie).

 

Oefen-vrijspringen 
De afdeling biedt haar leden de mogelijkheid om voor de keuring het vrijspringen te oefenen met hun paarden. Dit is op 16  juni bij fam. Moerings.

Lokale keuring afdeling West Brabant
De afdeling organiseerde 24 juni de lokale keuring voor de KWPN afdeling West Brabant. Kijk voor meer informatie onder Keuring. Klik hier de uitlagen van donderdag en vrijdag. Artikelen mbt de keuring van 24 juni en 25 juni op de KWPN website.

Centrale keuring Regio Noord Brabant
De Regio organiseerde zaterdag 17 juli de centrale keuring voor de Regio Brabant. Kijk hier voor meer informatie.

Veulenveiling Brabant
Voor de 11e maal organiseerde de Stichting KWPN Veulenverkoop Brabant zaterdag 28 augustus een veulenveiling. Kijk voor meer informatie onder  Veulenveiling.

 

KWPN Sportpaardengala
De afdeling organiseerdezaterdag 11 september wederom het KWPN Sportpaardengala. Uitslagen 2010

IBOP oefenavond

Aleen bij voldoende aanmeldingen wordt er bij fam. Moerings 15 oktober een oefenavond voor de IBOP proeven georganiseerd. Ondersteuning voor springen wordt gegeven door Tanja Kommers en voor dressuur door Frenk Jespers. .

 

IBOP proef

Op 21 oktober werden bij PSC Den Goubergh de IBOP proeven gereden. We habben 35 deelnemers en zaten daarmee vol. klik hier voor de uitslag.

 

Najaarsvergadering
Op 29 november vond de najaarsledenvergadering plaats. Vanwege de vele sneeuw was er een kleinere opkomst. Desondanks was het toch een geslaagde vergadering. Locatie: de Commerce, Markt 5 in Kruisland