KWPN YOUNG DRESSAGE TALENTS 2019
terug

Naar jaarlijkse traditie organiseren we ook dit jaar met KWPN West-Brabant het Young Dressage Talent 2019. Op ZATERDAG 2 NOVEMBER gaan wij in een mooie Manege Buitenhorst te Oosteind op zoek naar DE dressuurtalenten onder de 3 jarige en 4 jarige paarden. Deze talentvolle jonge paarden worden onder het zadel voorgesteld in stap, draf en galop vergelijkbaar met de PAVO-formule. De paarden worden tevens beoordeeld op exterieur, stap, draf, galop, gedragenheid, elasticiteit en algemene indruk.
Inschrijven kan via deze link

Jury: Marian Dorresteijn en Tom Franckx
Marian Dorresteijn is een begrip in de Nederlandse fokkerijwereld. Als amazone bekend van het opleiden en uitbrengen van dressuurpaarden tot het allerhoogste niveau, nationaal en internationaal. Daarnaast maakt Marian deel uit van de KWPN Hengstenkeuringscommissie en is ze trotse fokker van meerdere Grand Prix paarden. Als zus van Coby van Baalen zit het scouten, beoordelen, trainen en opleiden van paarden in de genen.

Co-jury en testruiter YDT 2019: Tom Franckx
De Belgische Grand Prix ruiter Tom Franckx is in Nederland vooral bekend van zijn prachtige overwinningen in de Hengstencompetitie met Bon Bravour. Met dit paard werd hij eveneens 2e in de Pavo Cup en 5e op het WK Jonge dressuurpaarden. Tom heeft reeds jarenlang ervaring in het opleiden en uitbrengen van paarden tot en met de Grand Prix. Als testruiter op de BWP Hengstenkeuring bewijst hij elke keer zijn ruitertalent en meerwaarde voor de jury.

 
Het hoeft weinig verdere uitleg dat wij vereerd zijn met zijn medewerking als jury en testruiter.    

Het YOUNG DRESSAGE TALENT 2018 is bekend bij de 4 jarigen. De overwinning ging naar Johnny Depp (Bordeaux * Jazz). Deze 4 jarige hengst werd gefokt door T Naber en is in eigendom van J en R van Uytert, voorgesteld door Renate van Uytert. Zij kreeg naast de gebruikelijke versierselen een mooie CAP aangeboden door Antares.

Deze overwinning was de start van een reeks hele mooie resultaten voor deze combinatie: ze werden afgelopen augustus 6e op het WK bij de 5-jarigen en wonnen daarna ook nog de Pavo Cup!

De 2e prijs was voor Salvador (Sezuan * Sandro hit), deze 4 jarige grote vos ruin is van en voorgesteld door Geert Jan Raateland en werd gefokt door Caflin.

De 3e prijs was voor Wofshoeve's Dana Vita (Danone I * Abanos). De koffievos merrie werd voorgesteld door Dominique D'Hoore. Ze is gefokt door Doba Vita BVBA en in eigendom van de fokker en Wolfshoeve Training - Hoogerheide.

Winnaar KWPN YDT 2018 - 4 JARIGEN - JOHNNY DEPP voorgesteld door Renate van Uytert.

Bij de 3 jarigen dressuurpaarden was de kwaliteit zeker niet minder! De overwinning ging naar KENZIE D, (Fairytale * Voice) gefokt door ABM van Driel-Daal, in eigendom van van Olst Horses uit den Hout en voorgesteld door Franka Loos.

Op de 2e plaats kwam Koeka Matcha JCS (Everdale * Tuschinski), gefokt door C van der Meer, in eigendom van van Olst Horses uit den Hout en ook voorgesteld door Franka Loos.

De 3e prijs was voor K (George Clooney * Tolando), gefokt door H van Houtum, in eigendom van Kazlea Limited en voorgesteld door Sjuul Spelt.

Over de hele linie was de kwaliteit goed tot zeer goed te noemen.

Wij danken fokkers, eigenaren, ruiters/amazones, sponsors, jury de heren Johan Hamminga en Borja Carrascosa Martínez en alle aanwezigen voor hun bijdrage om KWPN YDT 2018 weer tot een geslaagd evenement te maken. Dank aan DigiShots voor de mooie fotos!

Tot volgend jaar!

WINNAAR KWPN YDT 2018 - 3 jarigen - KENZIE D voorgesteld door Franka Loos
gevraagde verrichtingen dressuur
aanlegtest voor 3-jarige dressuurpaarden
bullet
opstellen, stap, draf, galop,
bullet
tempowisselingen,
bullet
hals strekken op de grote volte
bullet
rijden van overgangen;
aanlegtest voor 4 jarige dressuurpaarden
 

 

KWPN WEST BRABANT SPONSOREN

op zoek naar mooie rij kleding? Dat treft want tijdens YDT 2019 is House of Horses by Birgit aanwezig met een stand!

Keuze uit Goldbergh Cavalleria Toscana Harcour en meer.