KWPN YOUNG DRESSAGE TALENTS 2018
terug

Ook dit jaar organiseerden we met het KWPN West-Brabant weer onze jaarlijkse Young Dressage Talent 2018 . Op VRIJDAG 2 NOVEMBER waren wij in een mooie Manege Buitenhorst te Oosteind op zoek naar DE dressuurtalenten onder de 3 jarige en 4 jarige paarden. Deze talentvolle jonge paarden werden onder het zadel voorgesteld in stap, draf en galop vergelijkbaar met de PAVO-formule. De paarden werden tevens beoordeeld op exterieur, stap, draf, galop, gedragenheid, elasticiteit en algemene indruk.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag. We zochten naar 2 talenten maar we hebben heel veel goede paarden gezien. Proficiat aan de fokkers en eigenaren!

Jury: Johan Hamminga en Borja Carrascosa

Johan Hamminga is een hypische duizendpoot die zijn strepen meer dan verdiend heeft. Wij zijn heel verheugd dat hij zijn professionele visie wil delen met ons voor deze editie van de YDT. Johan Hamminga is zelf Grand Prix-jury en trainer, heeft talloze nationale en internationale leerlingen, baat zelf een eigen trainingsstal uit in Elspeet en staat al jarenlang mee in voor de selectie van de jonge dressuurpaarden voor het WK.

Co-jury en testruiter YDT 2018: Borja Carrascosa

Borja Carrascosa is een Spaanse Grand Prix ruiter, gevestigd in Duitsland. Hij deed mee op de WEG in Normandië 2014 en reed al naar meerdere topklasseringen op het welbekende Bundeschampionat in Duitsland. Hij runt samen met Alexander Brenninkmeijer een dressuurstal in Krefeld (Dui) en reed dit jaar ook mee op het CHIO in Aken met de pas 9-jarige Ein Traum.
Het hoeft weinig verdere uitleg dat wij vereerd zijn met zijn medewerking als jury en testruiter.

 

Het YOUNG DRESSAGE TALENT 2018 is bekend bij de 4 jarigen. De overwinning ging naar Johnny Depp (Bordeaux * Jazz). Deze 4 jarige hengst werd gefokt door T Naber en is in eigendom van J en R van Uytert, voorgesteld door Renate van Uytert. Zij kreeg naast de gebruikelijke versierselen een mooie CAP aangeboden door Antares.

De 2e prijs was voor Salvador (Sezuan * Sandro hit), deze 4 jarige grote vos ruin is van en voorgesteld door Geert Jan Raateland en werd gefokt door Caflin.

De 3e prijs was voor Wofshoeve's Dana Vita (Danone I * Abanos). De koffievos merrie werd voorgesteld door Dominique D'Hoore. Ze is gefokt door Doba Vita BVBA en in eigendom van de fokker en Wolfshoeve Training - Hoogerheide.

Winnaar KWPN YDT 2018 - 4 JARIGEN - JOHNNY DEPP voorgesteld door Renate van Uytert.

Bij de 3 jarigen dressuurpaarden was de kwaliteit zeker niet minder! De overwinning ging naar KENZIE D, (Fairytale * Voice) gefokt door ABM van Driel-Daal, in eigendom van van Olst Horses uit den Hout en voorgesteld door Franka Loos.

Op de 2e plaats kwam Koeka Matcha JCS (Everdale * Tuschinski), gefokt door C van der Meer, in eigendom van van Olst Horses uit den Hout en ook voorgesteld door Franka Loos.

De 3e prijs was voor K (George Clooney * Tolando), gefokt door H van Houtum, in eigendom van Kazlea Limited en voorgesteld door Sjuul Spelt.

Over de hele linie was de kwaliteit goed tot zeer goed te noemen.

Wij danken fokkers, eigenaren, ruiters/amazones, sponsors, jury de heren Johan Hamminga en Borja Carrascosa Martínez en alle aanwezigen voor hun bijdrage om KWPN YDT 2018 weer tot een geslaagd evenement te maken. Dank aan DigiShots voor de mooie fotos!

Tot volgend jaar!

WINNAAR KWPN YDT 2018 - 3 jarigen - KENZIE D voorgesteld door Franka Loos
 
uitslag 4 jarigen uitslag 3 jarigen
 
 
 
 
 
gevraagde verrichtingen dressuur
aanlegtest voor 3-jarige dressuurpaarden
bullet
opstellen, stap, draf, galop,
bullet
tempowisselingen,
bullet
hals strekken op de grote volte
bullet
rijden van overgangen;
aanlegtest voor 4 jarige dressuurpaarden
 

 

Deze rubriek is een showrubriek en telt dus niet voor winst- of verliespunten regelingen

Een officiele startpas is niet noodzakelijk voor de combinatie.

Opengesteld voor paarden van alle stamboeken.

Inschrijven kan via deze link
  

Inschrijvingen moeten uiterlijk 29 oktober binnen zijn bij het secretariaat.

Wedstrijdsecretariaat: Brecht D'Hoore (0032495530672)
e-mail:  YDT@KWPN-WESTBRABANT.NL  voorkeur voor mail verkeer!
                                

Eventuele afmeldingen en wijzigingen doorgeven, bij voorkeur per e-mail. Bij afmelding na 26 oktober blijft inschrijfgeld verschuldigd.

Deelnemers welke niet aan hun financiële verplichtingen hebben voldaan worden van volgende evenementen uitgesloten. Inschrijfgeld te voldoen tijdens de wedstrijd op het secretariaat.


Prijzen en inschrijfgeld
  • Het inschrijfgeld is voor alle rubrieken € 25.00 (te betalen voor aanvang op het secretariaat)
  • Prijzengeld: 1e prijs 200 euro, 2e 150 euro, 3e 100 euro, 4e 75 euro, 5e 50.00 euro, volgprijzen 25.00euro
  • Extra ereprijzen

KWPN WEST BRABANT SPONSOREN

op zoek naar mooie rij kleding? Dat treft want tijdens YDT 2018 is House of Horses by Birgit aanwezig met een stand!

Keuze uit Goldbergh Cavalleria Toscana Harcour en meer.