Lokale Stamboekkeuring 2013

Lokatie
De lokale stamboekkeuring van de afdeling West Brabant zal dit jaar worden gehouden op dinsdag 11 juni 2012. De keuring zal plaatsvinden op Hippisch Centrum "Den Goubergh" te Roosendaal en start om 8.00 uur.

Routebeschrijving Hippisch Centrum "Den Goubergh"

Inschrijven

In nr. 7 van In de Strengen (maart KWPN Bewaarboek) en op de website www.kwpn.nl vindt u t.z.t. het inschrijfformulier voor de lokale stamboekkeuring. Dit formulier dient uiterlijk ....a. binnen te zijn bij de heer Toon Jaspers. Gelieve het formulier rechtstreeks naar hem toe te zenden (adresgegevens zie onder). West Brabant heeft dit jaar weer 1 keuringsdag waardoor doorverwijzing naar andere lokale stamboekkeuringen in Brabant van toepassing kan zijn. Daarom is het raadzaam uw inschrijving(en) zo snel mogelijk in te sturen. Bij inschrijven na de sluitingsdatum betaalt u per inschrijving een boete van 50,-- extra naast het inschrijfgeld. Ongeveer een week voor de keuring krijgt u schriftelijk bericht omtrent de indeling en starttijden van de groepen. Inschrijfgeld bedraagt 12,50 en wordt vooraf door het KWPN gend middels een eenmalige incasso. Bij afmelding blijft het inschrijfgeld verschuldigd. Iedere deelnemer ontvangt gratis een programmaboekje.

 

Gang van zaken tijdens de stamboekkeuring

De paarden worden ingedeeld in groepen van 6 paarden. De groepen worden gesplits in dressuur- en springgefokt. Per groep wordt het gehele keuringstraject als volgt afgewerkt:

  1. Uw paard wordt gecontroleerd op identiteit, signalement, gebit en de stokmaat wordt bepaald.

  2. Inspectie op een harde baan. Het paard dient aan de hand te worden voorgesteld aan een hoofdstel. Het paard mag geen bandages of andere beenbeschermers dragen. De procedure is als volgt: opstellen voor de jury op een dusdanige wijze dat de jury het paard vanaf de linkerzijde volledig kan beoordelen. Op aanwijzen dient recht van de jury af- en er naar toe- een stuk te worden gestapt. De begeleider loopt links van het paard en draait rechtsom. Vervolgens wordt de volledige baan, opnieuw in rechte lijn van en naar de jury in draf afgelegd. Hierna wordt het paard weer opgesteld, zodanig dat de jury het paard van de rechterzijde volledig kan beoordelen.

  3. Tonen van de bewegingen in vrijheid (stap, draf en galop) in een binnenmanege met de mogelijkheid tevens vrij te springen. Paarden die deelnemen aan het vrij bewegen en/of vrij springen mogen peesbeschermers en strijklappen dragen. Bandages en springschoenen zijn niet toegestaan. De jury behoudt het recht om beenbeschermers te laten verwijderen.

  4. Hierna wordt de gehele groep terug in de binnenmanege verwacht waar de jury de beoordeling zal toelichten.

Meer informatie over de stamboekkeuring in het algemeen (deelname-voorwaarden, de te behalen predikaten e.d.) en een digitaal inschrijfformulier kunt u vinden op de website van het KWPN, www.kwpn.nl > fokkerij > richlijnen. 

 

Voor verdere informatie over de keuringen in de Regio Noord Brabant (inschrijvingen, tijdsindeling) kunt u kontakt opnemen met:

De heer Toon Jaspers

Zevenhuizen 2   

5595 XE Leende

Tel.   06-10880548 (na kantoortijden)

Fax    040-2062334

E-mail: a.jaspers5@chello.nl

of

De heer Wil Haarman, regiosecretaris

Tel.  0492-667722

E-mail: wghaarman@onsbrabantnet.nl

 

De volledige dagindeling (voor zover deze op dit moment al bekend zijn) worden tzt gepubliceerd onder het regionieuws op de KWPN site  Regiomenu > Noord-Brabant onder het kopje Stamboekkeuringen Regio Noord-Brabant of klik rechtstreeks op Regio Noord-Brabant