ACTIVITEITEN 2020

NEXT JUMPING GENERATION 2020 - competitie vrij springen 3 en 4 jarige springpaarden - 22 februari 2020

De winnaar had nog geen naam maar een 3 jarige schimmel van Cigaret * Cento van f/e stal de Visser was de beste en is daarmee winnaar van de dekking van Ipsthar
De 2e prijs was voor Storm LCH (sir obelensky * Cassini I) van J Snijders en kan daarmee zijn paard zadelmak laten maken bij Tim Koch africhting en training van sportpaarden.
Op de 3e plaats kwam eveneens een paard van J Snijders, Let’s go (Dallas * Bustique) en mag zich röntgenologisch laten keuren bij paarden kliniek de Postbaan.
Een bekap- of beslagbeurt van uw paard door Wouter Dirk de Jongh was voor Moncler (Carrera VDL * Tangelo vd Zuuthoeve) van f/e fam Passer-Landa.
Tot slot 2 heerlijke Hema taarten waren voor Vitalo z van Annelore Willeboer en voor Linia van fam M Jansen

Een mooie uitslag van een wedstrijd waar we tevreden over zijn. Veel goede paarden, die zich netjes en relaxed lieten zien in een ontspannen sfeertje. Publieke belangstelling was goed en boven bij de open haard was t goed toeven onder t genot van een broodje en een drankje na afloop en in de lunchpauze.

We hebben geprobeerd zo anoniem mogelijk de paarden voor te stellen, de jury had een lijst zonder info mbt afstamming en fokker/eigenaar en alle paarden werden door 1 bestuurslid binnengebracht. Na de verrichting werd de informatie bekend gemaakt.

Proficiat aan fokkers/eigenaren!
Dank aan alle aanwezigen, inzenders, sponsors, hulptroepen, fam D’Hoore, en de jury Arnold Boerekamps en Dave Maarsse.

We zien jullie graag weer op 20 maart

Goed weekend gewenst namens bestuur KWPN West Brabant

uitslag zaterdag 22 februari 2020

 Workshop exterieur beoordeling dressuurpaard TOT NADER ORDER UITGESTELD

wanneer: donderdagavond 19 maart
door/mmv: Toine Hoefs,

Leer een dressuurpaard beoordelen op een correct en functioneel exterieur.

Onder leiding van KWPN-inspecteur Toine Hoefs leert u aan de hand van een lineair scoreformulier om verschillende typen paarden op stand te beoordelen. Daarna zullen deze paarden in vrije beweging en onder het zadel beoordeeld worden.

U kunt gratis aan deze leerzame workshop deelnemen.
Inschrijven voor 18 maart via e-mail: bestuur@kwpn-westbrabant.nl
Wacht niet te lang want vol = vol.


Project 'Hallo buurman' wordt HALLO BUURMAN ON TOUR

beste allen

helaas helaas is het al veel te lang geleden dat we als KWPN West Brabant activiteiten konden e/o mochten organiseren. Toch willen we de zomer en veulen periode mooi afsluiten.
We willen op ZONDAG 27 september meerdere (fiets) routes uitstippelen langs onze fokkers! Het idee is als volgtKWPN west brabant maakt meerdere routes langs de fokkers die aangegeven hebben het leuk vinden u als collega fokker/liefhebber kort te mogen ontvangen. Bij de fokker staat een tafel oid met daarom een lijst van de veulens/paarden/drachtigheden die op dit adres aanwezig zijn. Ook zullen er onderweg koek en koffie tentjes opgesteld worden. U bent bij de fokkers welkom tussen 12.00 en 18.00uur, u mag beginnen en stoppen waar en wanneer u zelf wilt. In de week voor 27 september ontvangt iedereen een mail met overzicht deelnemers/routes.

BIJ DEZE DUS DE VRAAG AAN DE FOKKERS: zou u het leuk vinden als enkele collega fokkers/liefhebbers uw veulens komen bekijken? Deze Hallo Buurman on tour lijkt ons juist ideaal voor de fokkers met kleinere aantallen veulens... maar dat is ons idee

contactpersoon Marie-Louise Moerings, telefoon: 0644 844 801


Lokale incl Centrale keuring - Oirschot - 1,2, 3 en 4 juli 2020

Aanmelden van uw paard kan via mijn KWPN.nl

voorlopig schema 1,2 en 4 juli dressuurpaarden, 3 juli springpaarden

contactpersoon Tim Koch


KWPN Young Dressage Talents 2020

Op 31 oktober gaan we weer op zoek naar het nieuwe dressuurtalent. In dit weekend wordt deze wedstrijd voor 3- en 4 jarige dressuurpaarden georganiseerd in Manege de Buitenhorst te Oostend.

In groepjes van 2 worden de paarden door vakkundige juries beoordeeld. De x hoogst geplaatsten van de 3 jarigen worden uitgenodigd voor de finale en zullen daarin kort door een testruiter worden gereden. De beoordeling onder de eigen ruiter + de beoordeling van de testruiter worden bij elkaar opgeteld en het paard met de meeste punten is het KWPN YDT 2019. Meer info kunt u vinden op KWPN YDT 2020

contactpersoon is Brecht D'Hoore

 


Ledenvergaderingen Afdelingen

Najaar 2020 zal er geen ledenvergadering van de afdeling zijn; Het samenkomen in kleinere ruimtes is niet toegestaan. Daarom zijn de besturen van de brabantse afdelingen overeengekomen dat we 1 grote vergadering gaan doen vanuit de Druiventros en daarin de afdelingspunten ook behandelen. Deze jaarvergadering staat gepland op 25 november. Binnenkort hoort u meer.

Beste leden

Met alle COVID perikelen is het dit najaar niet mogelijk een gezellige jaarvergadering te organiseren. Vanuit de regio wordt 1 jaarvergadering georganiseerd die u thuis kunt volgen via ZOOM. U kunt zich daarvoor aanmelden en dan krijgt u via onze regiosecretaresse mw Addie vd Doelen een link en inloggegevens.

In de vergadering zullen ook kort de afdelingspunten behandeld worden

Noteer alvast in uw agenda WOENSDAGAVOND 25 NOVEMBER

contactpersoon Judith van Kalmthout

 


IBOP

Op xx december is er gelegenheid om bij de Familie Jespers in Oosteind uw paard deel te laten nemen aan de IBOP. Opgave via kwpn.nl


 

Reis naar Warendorf, september 2020 -> 2021

Gezien het programma en de zeer enthousiaste reacties van de bezoekers lijkt het ons een goed idee om met een bus met leden het evenement te bezoeken.

Contactpersoon Ingrid Sonneveld


 

Exterieur vs sport, discussie avond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* welkom met koffie/thee
* korte introductie
* rondleiding over het bedrijf
* gelegenheid tot vragen stellen / discussie opstarten
* gezellig samenzijn/ evalueren/ nabesprekenl

Wilt u hierbij aanwezig zijn, laat ons het dan weten via info@kwpn-westbrabant.nl of een berichtje naar gsm nr 06 44 844 801

Er zijn geen kosten aan verbonden, alleen enthousiasme en gezelligheid is gevraagd